Updatăm, actualizăm
și sortăm
zilnic toate
directoarele românești.
Listă directoare

Listă directoare

DESPRE DIRECTOARE |  DIRECTOARE ARTICOLE |  DIRECTOARE ROMÂNEŞTI |  DIRECTOARE STRĂINE |  ADAUGĂ DIRECTOR |  BLOG

Gestiune Directoare

Blog Directoare

Este sau nu benefică înscrierea în directoare pentru SEO?

25 Mar 2015 - Postat de Ana Ioniță

Directoarele web nu sunt altceva decât nişte site-uri, cu o structura navigabilă, puse la punct de administratorii care se ocupă de acele site-uri. Un director web, spre deosebire de un motor de căutare, va pune accent şi va evidenţia home page-ul site-urilor listate, încercând să minimizeze „deep linking-ul”, de unde şi utilitatea lui în a găsi site-uri în loc de pagini individuale. De obicei, înscrierea în directoare web este gratuită sau contra cost, însă e un instrument ideal pentru a obţine backlink-uri. Poate fi automată sau manuală, cea automată neavând nicio strategie clară şi putând fi dăunătoare site-ului încris.
site-ului încris.

Cea mai bună înscriere în directoare web este cea manuală, categoriile şi titlurile de înscriere fiind selectate manual. Backlinking-ul este net superior faţă de cea automată, asta dacă există şi strategii şi analize prealabile pentru a ajunge în Serps.


Înscrierea automată în directoare web nu este de dorit pentru că nu există controlul real asupra IBL-urilor de calitate, asupra anchor-text-ului sau altor elemente definitorii ale strategiei SEO. Înscrierea manuală în directoare web este singura care asigura un loc mai bun în rezultatele returnate de Google, atrăgând link-uri către site, criteriul principal după care Google afişează mai sus sau mai jos site-ul în listele returnate la o simplă căutare.


Google într-adevăr sancţionează un anumit tip de listare, însă nu e vorba de cea din directoarele web, şi mai ales cea făcută manual. Termenul la care se referă Google şi care e văzut că Black Hat este „link farming” sau „link farm”. Link farmingul este dăunător şi se referă la procesul schimbului reciproc de link-uri cu diverse website-uri pentru a creşte eficiența SEO. Ideea din spatele link farming-ului este să ai cât mai multe site-uri externe care fac trimitere la site-ul tău şi astfel să ajungi mai sus în rezultatele returnate de Google. Cu toate astea, Google vede în link farming şi link farm o formă de spam şi deja implementează proceduri drastice pentru a bana site-urile care participa la link farming.


Link farm este, după cum îi spune şi numele, o „fermă de link-uri”, caracteristică ei pricipala fiind ca toate website-urile din grup au dezvoltat hiperlinkuri între ele, fiecare site făcând trimitere la altul, iar celălalt întoarce imediat link building-ul. De obicei un link farm se creează automat şi presupune folosirea unor programe speciale. Manipularea SERP este pedepsită de fiecare dată de Google. Link farm-urile sunt interesate de cantitate şi nu de calitatea link-urilor.


Cu alte cuvinte, înscrierea manuală în directoare web este benefică, iar Google nu o vede ca spam şi nici nu o pedepseşte dacă directoarele sunt bine organizate şi administrate manual, informaţia e organizată corect, nu există fel de fel de ferestre publicitare pop-up sau reclame targetate fără rost. Cu cât indexarea în directoare web de calitate este mai bună şi acestea sunt mai multe, cu atât un site are un page rank mai mare şi Google apreciază efortul depus de webmaster, oferindu-i şansa să fie găsit mai repede.


Printre avantajele înscrierii în directoare web se numără:
- targetarea localizată şi obţinerea de informaţii relevante;
- se poate ajunge rapid la clienţii care sunt interesaţi de o anumită ofertă;
- toate site-urile sunt verificate de cei care le înscriu în directoare, unele directoare au o clasificare diversă a site-urilor şi liste foarte variate pentru o singură categorie;
- căutarea va fi făcută mai degrabă pe aceste directoare şi nu pe motoarele de căutare, graţie diversităţii;
- vizitatorii care ajung pe site ştiu deja despre ce e vorba datorită descrierii obligatorii care există în directoarele web, rata vizitelor fiind mai mare;
- link building de calitate şi rapid.


În concluzie, o înscriere corectă în directoare bine organizate şi calitative este benefică pentru orice site şi pentru optimizarea pentru motoarele de căutare.


Adaugă un comentariu
nu va fi publicat pe blog
cod verificare
Doresc să primesc pe email comentariile pentru acest articol
* Câmpuri obligatorii

Valid XHTML 1.0 Transitional© 2018. Toate drepturile rezervate. OP LD V1 15.10.12